Drukpijn onderbuik


Chlamydia trachomatis en ongeveer 10 van, neisseria gonorrhoeae. In 25 tot 50 van de gevallen zouden micro-organismen die als commensaal in de lagere tractus genitalis leven, een rol spelen. Vaak betreft het dan anaërobe bacteriën (. Bacteroides species, peptostreptokokken maar ook aërobe bacteriën (. Escherichia coli, streptokokken) en, mycoplasma worden aangetroffen. Regelmatig kweekt men bij een dergelijke endogene pid verscheidene micro-organismen. In ongeveer 20 van de gevallen van pid blijven de kweekresultaten negatief.

uit van vrouwen met klachten die kunnen wijzen op een pid. De diagnose pid wordt gesteld op grond van klinische criteria. Voor het stellen van de diagnose en om andere aandoeningen in het kleine bekken onwaarschijnlijk te maken, zijn lichamelijk onderzoek en laboratoriumonderzoek noodzakelijk. De huisarts kan de meeste vrouwen met pid zelf behandelen. Verwijzing is alleen nodig in ernstige of gecompliceerd verlopende gevallen. Epidemiologie, nhg samenvattingskaart, de incidentie van pid is ongeveer vrouwelijke patiënten per jaar. Het overgrote deel van de patiënten zijn vrouwen in de vruchtbare levensfase in stedelijke gebieden. De incidentie van pid is sterk gerelateerd aan de incidentie van soa. 3 micro-organismen, nhg samenvattingskaart, volgens schattingen wordt 60 van de pids door een seksueel overdraagbaar micro-organisme veroorzaakt: ongeveer 50 komt voor rekening van.

De nhg-standaard Pelvic inflammatory disease geeft richtlijnen voor de afvallen diagnostiek en het beleid bij patiënten bij wie een pelvic inflammatory disease (PID) wordt vermoed. Een pid is een ontsteking in het kleine bekken ten gevolge van verspreiding van micro-organismen vanuit de vagina en de cervix naar het endometrium, de tubae en aangrenzende structuren. De termen salpingitis en adnexitis worden vaak als totaal synoniemen van pid gebruikt. In deze standaard wordt alleen de term pid gebruikt, omdat een ontsteking van de tubae zonder invasieve diagnostiek niet te onderscheiden is van een uitgebreidere ontsteking, waaraan ook de parametria meedoen. 1 wanneer een vrouw klaagt over pijn in de onderbuik, al of niet gepaard gaand met koorts of algemeen ziek-zijn, moet een pid worden overwogen. Wanneer de vrouw in eerste instantie klaagt over vaginale afscheiding of vaginaal bloedverlies, is een pid minder waarschijnlijk, maar niet uitgesloten. In die gevallen kan de huisarts ook de nhg-standaarden Fluor vaginalis respectievelijk vaginaal bloedverlies raadplegen. In ongeveer 60 van de gevallen wordt pid veroorzaakt door een seksueel overdraagbaar micro-organisme. De problematiek rond seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) is uitgebreid beschreven in de nhg-standaard Het soa-consult. Een pid manifesteert zich doorgaans met een subacuut klachtenpatroon.

Buikpijn en pijn in onderbuik - doktersABC


Nhg-standaard Pelvic inflammatory disease (Eerste herziening de standaard en de wetenschappelijke verantwoording zijn geactualiseerd ten opzichte van de vorige versie (Huisarts Wet 1995;38:310-6). Kernboodschappen en wijzigingen, de antimicrobiële therapie is aangepast. Voor de benadering van de problematiek rond soa wordt verwezen naar de nhg-standaard Het soa-consult. Wanneer een proteinedieet vrouw in de vruchtbare leeftijd klaagt over pijn in de onderbuik moet een pid worden overwogen. De diagnose wordt gesteld op grond van de klinische criteria: niet-acute pijn in de onderbuik, opdruk- of slingerpijn bij vaginaal toucher, pijnlijke of gezwollen adnexen, bse 15 mm/uur of temperatuur 38 0C en geen aanwijzingen voor andere diagnosen. Bij de voorlichting besteedt de huisarts aandacht aan het belangrijke aandeel van seksueel overdraagbare micro-organismen. Snelle antibiotische behandeling bestrijdt symptomen, bekort de ziekteduur en kan complicaties (latere infertiliteit of eug) voorkomen.

Pijn in de onderbuik: Wat zijn de oorzaken?


Virale hepatitis Begeleid door overkoepelende langdurige pijn in de rechter subcostal en ernstige symptomen van intoxicatie (zwakte, vermoeidheid, dyspepsie, misselijkheid, braken, en de huid vleugje citroen sclera, pruritus, het veranderen van de kleur van de urine en feces). Behandeling wordt geselecteerd afhankelijk van de vorm van hepatitis, antivirale geneesmiddelen worden gebruikt, ondersteunende therapie gericht op de regeneratie van levercellen. De taak van complexe therapie in dit geval is om het ontstekingsproces te stoppen en mogelijke complicaties te voorkomen. Naast de medicamenteuze behandeling, wordt de patiënt een speciaal dieet aanbevolen, afwijzing van slechte gewoonten, een gezonde levensstijl. Galsteen ziekte gekenmerkt door de vorming van stenen in de galblaas, die bijdraagt tot de opkomst van pijn in het rechter bovenste kwadrant en andere onplezierige manifestaties. Steenvorming vooraf gal obstructie, verminderde galblaas, lever, galwegen, andere aandoeningen (chronische cholecystitis, pancreatitis, endocriene pathologie). Verergering van galstenen is de beweging van de stenen, die in staat zijn de kanalen van de galwegen verstopt zijn en veroorzaakt ernstige kramp in de rechter bovenste kwadrant, gepaard met misselijkheid, braken, koorts, zwakte, gele verkleuring van de huid en sclera. In dit geval is een dringende chirurgische ingreep noodzakelijk, die op verschillende manieren wordt uitgevoerd.

Vaak treedt het pijnsyndroom in dit gebied op bij ziekten van de wervelkolom, het hart of het ademhalingssysteem. Over de ontwikkeling van een ziekte geeft de aard en de ernst van de pijn, de locatie van de locatie en de ernst van de bijbehorende symptomen aan. Pijn in het rechter bovenste kwadrant aan de voorkant ontstaat meestal uit de organen die aan dit gebied grenzen en kan de volgende ziekten aangeven: Cholecystitis (acuut en chronisch). Chronische vormen van de ziekte worden gekenmerkt door traumatische, doffe pijnen die periodiek voorkomen, meestal na een overtreding van het dieet, te veel eten en het eten van verboden voedsel (gefrituurd, scherp, vet). Exacerbatie van de ziekte gaat gepaard met een verhoogde ontsteking in de galblaas, het optreden van misselijkheid, bitterheid in de mond en pijn in het rechter bovenste kwadrant. Het ontstekingsproces veroorzaakt stagnatie van gal, wat gepaard gaat met een spijsverteringsstoornis, misselijkheid, braken met een mengsel van gal, een verandering in de huidskleur die een geelgroene kleur krijgt.

Wordt uitgevoerd in complexe, met het gebruik van antibacteriële middelen, choleretic preparaten, krampstillers, pijnstillende medicijnen. Verplichte naleving van een speciaal dieet, afwijzing van slechte gewoonten, aanpassing van de levensstijl. Cirrose van de lever. Deze diagnose mama betekent onomkeerbare vernietiging van de lever, die een gevolg is van chronische hepatitis, hepatosen, leverbloedstoornisstoornissen, de intoxicatie van alcohol en drugs. Bij cirrose treedt aanhoudende pijn in het rechter bovenste kwadrant op, die niet wordt gestopt door anesthetica. Gelijktijdig met dit ontwikkelen zich andere symptomen - de grootte van de lever en de milt neemt toe, jeuk jeuk, geelzucht van de huid verschijnt. Behandelingsmethoden zijn gebaseerd op het gebruik van symptomatische onderhoudstherapie, waaronder hepatoprotectors, essentiële fosfolipiden, vitamines, geneesmiddelen om het immuunsysteem te versterken.

Pijn In Onderbuik en Krampen : Oorzaken symptomen - kwiekleven

Complex van symptomen, gebrek aan eetlust, pijnlijke gewaarwordingen in schaamhaar het juiste hypochondrium gaan meestal gepaard met een heel complex van symptomen, wat duidt op de aanwezigheid van een bepaalde pathologie en het vergemakkelijken van het stellen van een voorlopige diagnose. Dergelijke symptomen kunnen wijzen op verschillende ziekten van het spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel, endocriene of ademhalingsstelsel en suggereren de aanwezigheid van een ontstekingsproces of acute aandoeningen die een operatie vereisen. De meest karakteristieke van deze lijst zijn de volgende manifestaties: misselijkheid, braken; gebrek aan eetlust; verhoogde vermoeidheid, zwakte, apathie; bloeddruk sprongen; symptomen van intoxicatie van het lichaam (hoge koorts, gewrichts- en spierpijn, koude rillingen dyspeptische verschijnselen (boeren, opgeblazen gevoel, diarree, flatulentie hartritmestoornissen, verlies van bewustzijn;. Het is de bijbehorende symptomen zijn vaak de bepalende factor in de diagnose van een ziekte. Een volledig onderzoek, inclusief laboratorium- en apparaatmethoden voor onderzoek, helpt om het klinische beeld van de ziekte volledig te zien en een juiste diagnose te stellen. Een tijdige behandeling stelt u in staat pijn te elimineren en andere onaangename symptomen van een bijkomende ziekte te verwijderen. Wat betekent pijn in het juiste hypochondrium? Ongemak aan de rechterkant treedt op bij verschillende pathologische aandoeningen, waarvan de meest voorkomende ziekten van het spijsverteringskanaal en inwendige organen, pathologie van het biliaire en urogenitale systeem zijn, trauma's van verschillende aard.

Pijn In Onderbuik: Symptomen, oorzaken behandeling

Onder hen: Pijn in het rechter hypochondrium kan een ander karakter hebben. Dus, voor chronische ziekten zijn karakteristieke trekken luidruchtige pijnlijke gevoelens die voortdurend na te streven, voor een lange tijd. De acute aard van pijn is een teken van ernstige problemen die dringend chirurgisch ingrijpen vereisen. Onder het concept "acute buik" zijn de zuiveringszout volgende aandoeningen verborgen: appendicitis verergering van cholecystitis, pancreatitis, cholelithiasis. Bloeden in de buikholte veroorzaakt door letsel of trauma; breuken en schade aan inwendige organen (nier, lever, galblaas, colon intestinale obstructie, perforatie van de maag, obstructie (blokkering) van de galkanalen. Een scherpe, intense pijn is gevaarlijk met de kans op het ontwikkelen van een pijnschok, die gepaard gaat met een daling van de bloeddruk, bewustzijnsverlies, een schending van het hartritme. Het samenvoegen van pijn in het rechter bovenste kwadrant kan een teken zijn van verergering van colitis ulcerosa, darminfectie of verstopping van het galkanaal met steen. Pijn en zwaarte in de rechter bovenste kwadrant - een zeker teken van chronische cholecystitis, biliaire dyskinesie van hypokinetisch type steatose van de lever, hepatitis van verschillende etiologie, vergrote lever op een achtergrond van hartfalen. Soms zijn de ongemak en pijnlijke krampen in de rechter helft van de buik, zijn een manifestatie van psevdoabdominalnogo syndroom begeleidende ziekten zoals pyelonephritis (nierontsteking pneumonie (longontsteking of myocardinfarct.

Bovendien kan pijn in het oorzaak rechter hypochondrium optreden als een weerspiegeling van problemen met de alvleesklier, inferieure vena cava, galwegen en twaalfvingerige darm. Fysiologische oorzaken van pijn, vaak klagen patiënten dat het na het eten pijn doet in het rechter hypochondrium. Zo'n symptoom bij een gezond persoon kan een reactie zijn op de consumptie van vet, gebakken, gekruid voedsel of alcohol. Zelfs lichamelijk ontwikkelde mensen kunnen ongemak ervaren en pijn in het juiste hypochondrium naaien als ze hard fysiek werk verrichten of direct na een dicht diner beginnen te trainen. Een andere reden voor fysiologische pijn is late zwangerschap. Tijdens deze periode bereikt de foetus grote omvang en drukt op naburige organen (lever, galblaas, middenrif waardoor pijn in het rechter hypochondrium wordt veroorzaakt. Koliek in de rechterkant van vrouwen kan provoceren en premenstrueel syndroom, waardoor spasmen van de galwegen. Maar vaker veroorzaken pijn en zwaarte in het juiste hypochondrium een verscheidenheid aan ziekten van inwendige organen.

Pijn In Onderbuik (Links - rechts) : Oorzaken oplossingen

Pijn in het bovenste kwadrant rechts is een teken van vele ziekten, dus zelfs op basis van dit symptoom kan een nauwkeurige diagnose zelfs door een ervaren en gekwalificeerde specialist niet worden gesteld. Het veroorzaken van een pijnlijk syndroom kan heel onschuldige redenen zijn, bijvoorbeeld overeten of overmatige lichamelijke inspanning. Maar meer ongemak in de juiste hypochondrium provoceert ontsteking, acute en chronische ziekten van het spijsverteringsstelsel, urogenitale systeem, inwendige organen (lever, nier galwegen. Waarom doet grapefruit het juiste hypochondrium pijn, in welk geval dit symptoom niet gevaarlijk is, en in welke gevallen vereist het onmiddellijke medische behandeling? De antwoorden op alle vragen zijn te vinden in ons artikel. Juiste subcostale pijn: mogelijke oorzaken, aan de rechterkant hypochondrium, genoeg om zijn linkerhand te maken aan de ribben, zodat uw polsen zijn in het midden van de zijkanten en de pink rust op de onderste rand van de ribbenboog te bepalen. Dit anatomische kwadrant van de buik omvat de projecties van de volgende organen: galblaas, lever; buigen van de dikke darm; rechter nier en bijnier; een deel van het diafragma, dat de buikholte en borstholte scheidt.

Drukpijn onderbuik
Rated 4/5 based on 516 reviews